perjantai 31. joulukuuta 2010

Jönköping KV 19.-21.6.2010

Meille Karman kanssa tuli loistava tilaisuus päästä Ruotsiin oikein Tripla KV-näyttelyyn, kun Hansu ja Karman sisko Maisa kaipasivat matkaseuraa. Yhden viikonlopun aikana oli mahdollista kerätä 3x sert ja 3x CACIB eli nappisuorituksella olisi ollut mahdollista jopa valioitua.

Lähdimme matkaan torstaina. Ensin Hansu ajoi Maisan kanssa omalla autollaan Kuopiosta Helsinkiin, sitten pakattiin kaikki tavarat meidän pikkuiseen Mersuun (joka oli juuri huollettu ja jarrutkin toimivat ;) ) ja matkattiin Turun satamaan. Yövyimme laivalla lemmikkihytissä ja aamulla aikaisin lähdettiin huristamaan Hansun reippaalla ajotyylillä Tukholmasta kohti Jönköpingiä. Sää oli aika hyvä, ajaessa välillä ripotteli mutta näyttelypaikalla ei enää. Emme ajaneet kertaakaan harhaan :) Näyttelypaikalla rokotusten tarkastus sujui ripeästi ja pääsimme hämmästelemään valtavaa telttamäärää. Ruotsalaisilla on näköjään tapana tulla aina jokainen oman telttansa kanssa, kun me suomalaiset vain häkkejä ja sateenvarjoja raahaamme.

Ensimmäisen päivän tuomari oli Kornelija Butrimova Latviasta. Hän ei ollut niitä helläkätisimpiä tuomareita ja hänen valtavan pitkän, kirkkaan punaiset kyntensä olivat varsin pelottavat. Hän ei todellakaan varonut kynsiään koirien ikeniä tarkastaessaan ja koira-parathan siitä kärsivät. Yksi koira heitettiinkin kehästä ulos, juuri tuomarin inhottavan kohtelun takia. Tuomari antoi armotta arvosanan 2 (hyvä) kaikille koirille, jotka vähänkin liikahtelivat pöydällä ja avoimen luokan urokset voitti niin ruma koira, ettei voinut kuin ihmetellä. Karma sijoitus oli avoimen luokan kolmas arvosanalla 1. Maisa esiintyi tapansa mukaan hienosti ja oli avointen narttujen toinen SA:lla.

Kehän jälkeen pääsimme lähtemään hotellille. Hotelli ei ollut mitenkään kauhean upea ulkonäöltään, mutta se oli aivan mielettömän hyvällä paikalla (pari kilometriä suoraa tietä näyttelypaikalle), edullinen ja aamupala oli hyvä. Lemmikkihuoneet olivat ilmeisesti entisiä tupakoitsevien huoneita, ainakin sellaisen hajun olin välillä haistavinani... Huoneesta oli kuitenkin ihana järvinäköala, sängyt olivat pehmeitä ja suihku sekä jääkaappi toimivat. Alakerrasta sai myös kahvia, teetä ja keksejä huoneeseen. Vastaanoton tytöt antoivat koirille lihapullia, joten myös koirat olivat paikasta mielissään.

Sisarukset hotellihuoneessa, Maisa piti kuria ja Karma antoi Maisan komentaa. Näinhän se pitäisikin mennä, fiksu poika siis! ;)


Toisena näyttelypäivänä tuomarina oli tiukka Zoran Brankovic, joka antoi pentuluokissakin vain luokkien voittajille KP:n. Hansu esitti taaskin molemmat koirat ja minä yritin hoitaa kuvaamista. Tuomari ilmeisesti piti Karmasta kovasti sillä tuloksena oli avoimen luokan voitto SA:lla. Paras Uros kehässäkin tuomari piti pitkään Karmaa ensimmäisenä ja antoi mahdollisuuden yrittää moneen kertaan sitä kehän ympäri liikkumista. Siinä vaiheessa maassa oli vain niin paljon nameja, että eihän Karma (se ahne pas*****nen) voinut kulkea kuono irti maasta ja pomppimatta. Niinpä tuomarin oli pakko pudottaa Karman sijoitusta, muut kun liikkuivat ilman vaikeuksia. Lopputuloksena sijoitus Paras Uros 3 sertillä ja tuomarin kommentti oli, että aivan mahtava koira, mutta "why, why does he jump". Meidän pikku kenguru :)

Maisallakin oli vielä edellistä parempi päivä ja tuloksena jälleen avoimen luokan voitto SA:lla ja nyt myös Paras Narttu 4 sijoitus! PN2 oli narttu, josta pidin kovasti. Eikä se kai ollut ihmekään, kun kävi ilmi, että kyseinen Klassic's Justa Natural olikin Karman ja Maisan isotäti :)
Tällä kertaa jäimme seuraamaan jatkokehiä, kun sääkin oli niin hieno. Teltan siirsimme valmiiksi seuraavan päivän kehän lähelle. Basenjit eivät tälläkään kertaa menestyneet isoissa kehissä, mutta mikäs siinä oli showsta nauttiessa kehän reunalla. Kävimme myös paljon ostoksilla ja tuliaisina oli tietysti koirille kaikkea kivaa (ruokaa, leluja, näyttelyremmejä ja -pantoja, häkkituulettimia jne jne) ja taisi Hansu saada myös uuden takin :)

Kolmantena päivänä sää suosi meitä taas. Aamulla tyhjennettiin hotellihuone, pakattiin kaikki autoon ja suunnistettiin viimeistä kertaa kohti näyttelypaikkaa. Päivän tuomari oli Rony Doedjins Hollannista ja hän olikin oikein vitsiveikko. Kehäsihteeriä vikitteli arvostelun lomassa eikä sihteeri ollut ollenkaan harmissaan saamastaan huomiosta :) Tällä kertaa Karmakin suostui esiintymään ja esiintyikin sitten niin hienosti! Avoimen luokan voitto SA:lla tuli helposti ja sitten päästiinkin taas Paras Uros -kehään... Video Karmasta avoimessa luokassa täällä

Karma porskutteli menemään Hansun upeasti viemänä ja tuomari pohti taas huolellisesti mihin järjestykseen koirat laittaisi. Voittajaksi valikoitui kiva ruotsalainen uros ja Karma tuli toiseksi! Voittaja oli jo Ruotsin valio muttei kansainvälinen valio, joten Karmalle napsahti viikonlopun toinen serti ja varaCACIB :)
Video Paras Uros kehästä


Halutessaan Karma osaa liikkua todella kauniisti. Kuva (c) Liv Irene Nyflot

Maisa-neiti esiintyi tapansa mukaan kauniisti ja oli ensin avoimen luokan toinen SA:lla ja lopulta PN3! Harmillisesti ei ihan tullut sitä sertiä ja varasertejähän ei Ruotsissa jaeta (niitä olisikin tullut kaksin kappalein). Video Paras Narttu -kehästä täällä

Arvostelujen päätyttyä olikin aika lähteä huristelemaan reipasta tahtia kohti satamaa odottavaan laivaan. Yövyttiin taas laivalla lemmikkihytissä. Yritettiin käyttää koiria myös kannella olevalla ulkoilutusalueella, mutta eipä siitä mitään hyötyä ollut... Koirille oli varattu pieni hiekkalaatikko, joka haisi aivan hirveälle, hiekka oli niin käytettyä että se oli aivan märkää ja koirien ulosteita ei oltu korjattu pois. Yäk! Sanomattakin selvää, että siistiä basenjia ei moiseen paikkaan saanut sitten millään tekemään asioitaan. Onneksi oltiin ulkoilutettu koiria jo ennen laivaan menoa, joten pakottavaa tarvetta ei kummallakaan koiralla ollut. Koirat saivat illan ihailla maisemia hytin ikkunasta, me Hansun kanssa kävimme hiukan syömässä (kyllä, oli "pakko" hiukan myös skoolata), ostoksilla ja vähän istuttiin iltaakin.

Aamulla ajeltiin vielä Turusta Espooseen yhdessä. Auto purettiin meidän kotipihassa ja Hansun tavarat lastattiin Hansun omaan autoon. Melkoinen määrä olikin erilaisia pusseja ja nyssyköitä ja ostoskasseja kertynytkin mukaan :)
Hansulle suuren suuri kiitos kivasta ja menestyksekkäästä reissusta, kuskina ja handlerina toimimisesta ja ihan kaikesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti