lauantai 9. huhtikuuta 2011

Karmalle sulhaskeikka

Karmalle tuli tällä viikolla yllättäen kutsu Norjaan. Karman veljen Renen oli tarkoitus ryhtyä sievällä Luna-neidolle (tai rouvalle itseasiassa) sulhaseksi, mutta Lunan juoksut alkoivat niin yllättäen että Renen lonkkakuvaustulokset eivät ehtineet saapua Kennelliitosta. Ja kun kasvattaja on Norjan basenjikerhon jalostustoimikunnan vetäjä, ei oikein voi joustaa säännöistä... Näinpä sunnitelmia oli pakko hiukan muuttaa, Karman kannalta erittäin mukavalla tavalla :) Aika hyvä tuuri, harvemmin löytyy sopivaa varaurosta ihan jopa samasta pentueesta. Nyt ei kasvattajan tarvinnut luopua haluamistaan sukulinjoista eikä joustaa terveys- tai näyttelytuloksista. Molemmat veljekset kun ovat menestyneet näyttelyissä hienosti (Karma nro3 ja Rene nro4 Vuoden basenjiuros 2010-kisassa) ja kaikki terveysasiatkin ovat molemmilla kunnossa.

Yleensähän nartut matkustavat sulhojensa luokse, mutta tällä kertaa homma menee toisinpäin. Lunalla alkoi juoksut niin aikaisin, että Lunan rabies-vasta-ainetestejä ei voitu vielä ottaa. Näin ollen Luna ei pääsisi enää takaisin Norjaan, jos sieltä poistuisi. Päästään siis Karman kanssa reissuun, saa nähdä mitä Karma tykkää lentämisestä ja miten matka muutenkin menee. Tosi kiva päästä vihdoin käymään Norjassa, ei ole siellä tullut ennen käytyä!

 Luna pentuna, ihanat timantinmuotoiset rypyt! Kuva (c) Liv Irene Nyflot


Karmalle on myös syksyä koskien tullut muutama kysely, mutta niistä lisää sitten kun narttujen terveystestit valmistuvat. Aikaahan onneksi vielä on. Kesän ja syksyn aikana SuBa järjestää myös DLA-tutkimuksen basenjeille. Mielenkiintoista nähdä miten monipuolinen perimä Suomen basuilla on! Lisätietoa Suban sivuilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti