torstai 7. toukokuuta 2009

Karman eka serti ja muita tapahtumia

Niinhän siinä sitten kävi, että huhtikuu tuli ja meni, eikä valtavien työkiireiden takia ehtinyt sanaakaan raapustaa.

Dio sai loput rokotteet huhtikuun lopussa ja tirppanalle oli jo tullut kivasti painoa lisää: ikä 4kk ja paino 6,8kg. Tehostettu ruokinta tuottaa siis tulosta! Hassua, miten erilaisia nuo meidän pojat on. Karmalle sai pentuaikana syöttää ihan pieniä kourallisia ruokaa, muuten tuo alkoi turvota kuin pullataikina. Ruokaa olisi oikeastaan saanut antaa vieläkin vähemmän, joten pikkuraasu oli lähes koko pentuaikansa hiukan liian pyöreä. Diolle taas saisi syöttää ruokaa vaikka kuinka paljon, eikä se silti lihoa. Dio kasvaa kovaa vauhtia ja sinne se kaikki ruoka taitaa mennä. Eiköhän se massakin sieltä jonain päivänä tule. Onneksi Diolla on valtavan hyvä ruokahalu, joten kaikki tarjottu ruoka menee kyllä alas ilman vippaskonsteja :)

Lahden KV näyttely oli 26.4. Noukin matkalla kyytiin keskustasta Hansun, joka oli ollut firman juhlissa Helsingissä. Matkaan lähdettiin jälleen kerran myöhässä, tällä kertaa siksi, että Karma perhana ei antanut aamulla koirapuistossa itseään enää kiinni. Melkein puoli tuntia meni, ennenkuin sain herran kiinni. Saavuttiin Lahteen juuri ajoissa ja onneksi tuomari oli myös hiukan myöhässä aikataulusta. Karma esiintyi tosi hienosti Hansun kanssa, mutta oli tuomarin mieleen vielä liian kevytrakenteinen. Omasta mielestäni Karma oli kylläkin neljästä sijoittuneesta junnu-uroksesta se selvästi maskuliinisin... Noh, tuloksena tuttu junnujen neljäs ja laatuarvosteluksi ERI eli ei ollenkaan huonosti. Karman komea Rene-veli oli PU3 ja sai jo neljännen sertinsä, onnea Tipi!

Alle viikkoa myöhemmin olikin sitten vuorossa Hollolan ryhmis, todella mukavasti juuri vappupäivänä. Sää oli aivan mielettömän hieno koko päivän, aurinko paistoi ihanasti ja t-paidalla pärjäsi paremmin kuin hyvin. Seurassakaan ei ollut mitään valittamista ja paikka oli urheilukenttä mukavasti metsän keskellä. Tällä kertaa oltiin Karman kanssa matkassa ihan kahdestaan, jostain kumman syystä kukaan muu ei halunnut raahautua paikalle esittämään Karmaa ;) Meikäläinen joutui ekan kerran ihan itse esittämään Karman alusta loppuun ja jännitti niin, etten saanut koko päivänä syötyä yhtään mitään. Onneksi Karma oli suhteellisen rauhallisella päällä eikä noteerannut sitä, että emäntä vapisi välillä kuin haavanlehti. Näyttelyssä oli 9 basenjia, joista kolme urosta ja loput narttuja. Karma oli ainoa junnu, muut urokset olivat avoimessa. Päästiin ensimmäisenä ihan yksin kehään, olipa ainakin tilaa liikkua :) Karma esiintyi niin mielettömän hienosti, että olen tosi ylpeä meidän nuoresta pojasta. Myös tuomari huomasi Karman hienon käytöksen ja palkitsi laatuarvosanalla ERI, samalla Karma tietenkin myös voitti oman luokkansa :) Paras uros -kehässä päästiin punavalkoista, hieman isompaa urosta ja erittäin kokenutta kasvatta-handleria vastaan. Kaikesta huolimatta ei mennyt huonosti sielläkään, Karma jatkoi kaunista esiintymistään ja tuomari valitsi Karman parhaaksi urokseksi ja Karma sai ensimmäisen sertinsä! Kiitos tuomari Marja Talvitie!!

Nartut oli voittanut myöskin trikki koira ja tuomariakin ROP-kehässä alkoi naurattaa, kun molemmat olivat trikkejä "Jaha, kaksi trikoloria. Mitenkäs tässä nyt näin pääsi käymään?" :D Karma esiintyi edelleen hienosti ja reippaasti ja jouduin välillä jopa hiukan äänellä rauhoittelemaan turhankin reipasta menoa. Nauratti hiukan, kun takaa taas kuului toisen handlerin ihan toisenlaisia komentoja, taidettiin Karman kanssa edetä vähän turhan reippaasti :D Nartusta tuli lopulta ROP (ja myöhemmin saman tuomarin valitsemana vielä RYP-3) ja Karma oli VSP. Sattuneista syistä en muunlaista tulosta edes osannut odottaa...
Päivän saaliiksi tuli siis VSP ja serti, ensikertalaisen händlerin esittämänä, ei paha ollenkaan!

Tulokset:
Lahti KV
Hollola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti