torstai 31. joulukuuta 2009

Vuosi 2009 kootusti

Vähän on tämä blogin kirjoitteleminen jäänyt, joten yritetäänpä kirjoitella koottuja tuloksia vuosien (!!) varrelta... (Tämä teksti siis kirjoitettu helmikuussa 2011)

Vuoden 2009 kohokohtia olivat myös mm. SVKL:n erkkari Mustialassa 15.8.2009 (Karma PU3, Dio hienolla arvostelulla PEK4),

Kuvat (c) Katja L

Porvoon kaikkien rotujen näyttely 13.9.2009 (Karma PU2 + sert) ja Hämeenlinnan ryhmis 25.10.2009 (Dio VSP+sert, Karma PU3).

Kuva (c) Sari Savo

Ehkä merkittävin asia tapahtui kuitenkin näyttelyiden ulkopuolella: Karmasta tuli kahden hienon pentueen isä! Ensin meillä kävi vierailulla mustavalkoinen, suloinen Nyyti (FI SE MVA Bulldobas Rockin'Roo-Roo). Minna tuli aluksi käymään tiistaina Nyytin kanssa ja he olivat meillä yön yli. Nyyti yritti kovasti tarjota itseään Karmalle, mutta Herra Karmaa ei erityisemmin kiinnostanut. Aamuun mennessä mitään ei ollut tapahtunut ja Karma oli niin välinpitämätön, että päätimme Minna kanssa teettää Nyytille proge-testin. Testitulos saatiin vasta seuraavana päivänä, kun Minna oli jo Nyytin kanssa palannut takaisin Vaasaan. Nyytin proge-taso oli vielä aika alhainen, joten oli ihan ymmärrettävää ettei sulho ollut kiinnostunut.

Uusi yritys otettiin viikonloppuna ja nyt olikin ihan toinen ääni kellossa! Karma piiritti Nyytiä ihan kunnolla, muttei vielä kunnolla yrittänyt selkään. Seuraavana aamuna alkoikin ahkera selkään pyrkiminen, kokematon sulho ei vain oikein saanut vielä palasia kohdalleen :) Minna joutui lähtemään töihin, mutta Nyyti jäi meille vielä yhdeksi yöksi. Illalla pariskunta puuhaili ihan oma-aloitteisesti ja homma melkein jo onnistui, palat vaan eivät olleet ihan kohdallaan niin hommat meni kirjaimellisesti seinille xD Onneksi Karma on viriili nuori, joten muutaman tunnin päästä otettiin homma uusiksi. Tällä kertaa astutus onnistui ja pienet Karma&Nyyti -vauvat saatiin alulle. Karma innostui hommasta ihan tosissaan ja häiriköi Nyyti-parkaa jatkuvasti. Lopulta Nyyti piiloutui sohvatyynyjen alle nukkumaan, jotta saisi olla hetken rauhassa yli-innokkaalta sulholtaan :)

Aamulla varmisteltiin vielä astutuksen onnistuminen ja tällä kertaa koirat jäivätkin ihan kunnolla kiinni toisiinsa. Nyytin kyytikin tuli jo neitoa hakemaan, mutta joutuivat hiukan odottelemaan. Lopulta 50min kiinniolon jälkeen pariskunta vihdoin pääsi irti toisistaan. Kumma juttu, että loppupäivän Karma oli hiukan väsynyt...

Karman ja Nyytin pennut syntyivät 17.12.2009 Vaasassa kennel Wapenziin, tuloksena kaksi mustavalkoista poikaa ja kolme punavalkoista tyttöä!

Kuva (c) Minna Rintanen

Toinen morsian Karmalle tuli vähän yllättäen. Masha (Kans MVA Strong Stael Dea Angella) Virosta oli tullut tapaamaan toista sulhoa, mutta isäksi kaavailtu sulho ei valitettavasti oman matkaväsymyksensä takia jaksanut hommaan ryhtyä. Karmaa asioiden saama käänne ei vaikuttanut harmittavan yhtään :) Tapasimme perjantai iltana Mashan ja omistaja Tiinan ulkona parkkipaikalla ja kävelimme yhdessä sisään. Karma nuuhkaisi Mashaa yhden kerran ja oli samantien menossa selkään. Emme halunneet kuitenkaan häiritä naapureita varsin äänekkäillä astutuspuuhilla, joten yritimme pitää erittäin innokkaan pariskunnan irti toisistaan kunnes pääsisimme sisään.

Pääsimme sisään ja heti eteisessä päästimme molemmat koirat irti. Samantien oli jo Karma Mashan selässä ja Masha otti innokkaan sulhonsa aivan yhtä suurella innostuksella vastaan. Me omistajat olimme edelleen eteisen puolella kengät jalassa ja takit päällä, kun astutus jo oli käynnissä :) Pariskunta hoiti koko homman ihan itse ilman minkäänlaista apua ja meille omistajille jäikin tehtäväksi vain astutuspapereiden allekirjoittaminen ja kahvinjuonti. Masha ja Tiina pääsivät lähtemään kotimatkalle vielä saman illan aikana.

Karman ja Mashan pennut syntyivät kennel Solebasille 21.12.2009. Tuloksena 2 poikaa ja 4 tyttöä, kaikki punavalkoisia.

Kuva (c) Tiina Tootmaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti