maanantai 1. kesäkuuta 2009

Dion eka näyttely

Dion ensimmäinen näyttely oli eilen sunnuntaina Tuomarinkartanon vinttikoiraradalla. Pentunäyttelyyn oli ilmoitettu seitsemän basenjia (3 urosta + 4 narttua), joista Dio oli nuorin (5kk 4 päivää). Vähän jännitti etukäteen miten Dio käyttäytyy, treenaaminen oli nimittäin jäänyt parina viime viikkona todella vähiin ja viime kehätreeneissä Dio juoksemisen sijasta kävi maahan... Lauantai-iltana käytiin läheisellä nurmikolla treenailemassa ihan kahdestaan ja Dio "kulki kuin unelma", mutta eihän sitä tiedä miten pentu reagoi isossa tapahtumassa.

Kehä alkoi heti klo 10, joten kotoa tuli lähdettyä aika aikaisin. Lämpötila oli kotoa lähtiessä jo +22'C, joten kuuma päivä oli todellakin tulossa, etenkin kun taivaalla ei ollut pilven hattaraa ja tuulta ei ollut nimeksikään. Kehän laidalla "karvakoirat" makasivat ketarat oikosenaan ja läähättivät kieli pitkällä ulkona. Joillekin idiooteille piti järjestäjien huomauttaa, että koiria EI saa jättää autoon. Aivan käsittämätöntä!

Pikku tirppana pääsi yllättämään käyttäytymällä niin uskomattoman hienosti koko näyttelyn ajan, että ei voi kuin olla mielettömän tyytyväinen ja ylpeä meidän hienosta vaavista! Dio esiintyi hienosti ja rauhallisesti kehässä ja hurmasi tuomarin antamalla heti alkajaisiksi pusun ja olemalla muutenkin hurmaava ja suloinen oma itsensä. Lopulta tuomari kuitenkin sijoitti urospennut ikäjärjestyksessä eli oltiin Dion kanssa viimeisiä. Kätellessä tuomari vielä kehui Dion upeaa luonnetta ja kertoi sijoituksen johtuvan siitä, että Dion "tulee vielä kehittyä". Melko hassu kommentti pentunäyttelyssä 5kk vanhalle pennulle...

Reissusta tuli ennätyslyhyt, etenkin kun matka kesti vain 15min per suunta. Päivä alkoi olla sen varran kuuma ja paljon oli vielä tehtävää, että ihan hyvä ettei tarvinnut koko päiväksi jäädä (toki VSP-pentu-titteli olisi maistunut ;) ). Näyttelyn jälkeen vein pojat lyhyelle lenkille ja kotona molemmat kävivät juomassa reippaasti ja asettuivat sitten lepäilemään ketarat oikosenaan. On siinä mulla afrikkalaisia koiria :) Iltapäivällä käytiin kepon kanssa vielä yksissä ristiäisissä, myllättiin koko etupiha ja istutettiin uusi nurmikko ja illalla vielä tehtailtiin "pari" kutsukorttia. Melkoisen puuhakas päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti